10
april
2021
SRPSKE RVAČICE TREĆE NA TROFEJU JADRANA

Juniorska reprezentacija Srbije na medjunarodnom turniru "Trofej Jadrana", u Poreču gde je učestvovalo 140 takmičara iz 16 država, ostvarila je odličan rezultat u ženskoj konkurenciji osvojivši treće mesto ekipno. Pojedinačni rezultati kod devojaka:
1. Mesto osvojila je: Jovana Radivojević 57 kg
2. Mesta osvojile su: Fabian Orši 59 kg, Andjela Prijović 76 kg i Katarina Gaćeša 57 kg
3. Mesto osvojila je:- Velez Petra 62 kg
4. Mesto osvojila je:- Šemsa Todorović 65 kg
Na ovom jakom turniru su se oprobale i naše kadetkinje koje su svojim zalaganjem izborile mesto da se nadju rame uz rame sa juniorkama u reprezentaciji: Maša Perović, Jana Petrović, Dunja Lukić i Andjela Cvetković
Koje su se borile u revijalnim mečevima van zvaničnog programa takmičenja i koje će biti ućesnice kampa koji se nastavlja nakon turnira.
Muški deo ekipe nije bio uspešan kao devojke, ali ovi mladi dečaci od kojih je više od polovine kadetskog uzrasta i prvi put se bore u konkurenciji juniora ostavili su svoje srce na strunjači braneći boje Srbije. Dvojica takmičara (Nikola Simović 87kg i Veljko Petraković 97 kg) dobili su šansu da se kroz repasaž bore za treće mesto, ali nisu uspeli da pobede i završili su na petoj poziciji. U kategoriji do 72 kg Miloš Perović je pobedio prvu borbu u meču kvalifikacija, ali je onda u četvrtfinalu izgubio a protivnik se nije plasirao u finale i nije dobio priliku za repasaž. Nemanja Kimoski je u prvom kolu izgubio od Moldavca Gutu Mihail koji je bio kadetski prvak Sveta i koji se plasirao u finale turnira i omogućio Nemanji borbu u repasažu ali je Kimoski taj mec izgubio i ako je do pred sam kraj meča imao ubedljivo vodstvo. Ostali naši takmičari (Berarov Aleksandar 55 kg, Fratrić Dejan 60 kg, Zonai Žolt 63 kg, Momčilo Gajić 67 kg, Igor Gavrilović 67 kg, Andrija Mihajlović 77 kg, Ivo Cuca 130 kg) nisu uspeli da prodju dalje od prve borbe. Ekipu su vodili treneri Božidar Gaćeša, Petar Balo i Dalibor Perović, a imali smo i predstavnika medju sudijama Danijela Štefaneka. Cela reprezentacija ostaje u Poreču na kampu gde učestvuje 250 rvača i rvačica juniora i seniora, medju kojima su i neka od najvećih imena Svetskog rvanja kao što su Božo Starčević, Frank Štabler i mnogi drugi..... U sastavu našeg tima je i mladi Vamoš Antal koji je dosta mladji od svih iz tima i nije imao prava učešća na turniru, ali će učestvovati na kampu, jer je veoma perspektivan i svojim zalaganjem je zaslužio mesto uz svoje drugare iz nacionalnog tima.

Prilog: Plasman i rezultatiLINK