• image
  • image
  • image
  • image
  • image


x
25
mart
2018TRI MEDALJE RVAČA SRBIJE NA TURNIRU „NIKOLA PETROV“'

'

U Bugarskoj je održan 56. tradicionalni međunarodni turnir „NIKOLA PETROV“ na kojem je nastupilo 500 rvača iz 32 zemlje Evrope, Azije, Afrike, Amerike. U velikoj konkurenciji rvači Srbije su osvojili 3 medalje. Zlatna medalja pripala je VIKTORU NEMEŠU u kategoriji 77 kg u konkurenciji 25 rvača koji je ostvario 5 sigurnih pobeda protiv vrhunskih svetskih rvača. Srebrna medalju osvoijo je MICHAELE KAIJAJA u kategoriji 97 kg. Bronzanu medalju osvoijo je NIKOLAJ DOBREV u kategoriji 87 kg.
Na turniru su još nastupili: Tamaš Nađ, Sebastijan Nađ, Aleksa Erski, Žarko Dickov, Janko Ivetić, Vladiir Stankić i Boban Živanović. Svi su se borili veoma dobro ali nisu ostvarili značajniji uspeh u veoma jakoj konkurenciji.
Treneri su bili Stojan Dobrev i Sreten Damnjanović, a sudije Vesna Piperski-Cucić i Rudolf Lerinc.
Ovo je bila poslednja provera naših rvača pred seniorsko prvenstvo Evrope koje se krajem aprila održava u Rusiji.

Detalji
x
06
mart
2018Uglješa Gajić – najuspešniji mladi sportista Šapca u 2017. g.'

'

U petak, 2. marta održana je trideset i osma po redu svečana dodela nagrada u organizaciji Sportskog saveza Šabac, dok je treću godinu uzastopno ova svečanost obavljena u Šabačkom pozorištu. Dodeljen je veliki broj priznanja, zahvaljujući, pre svega sjajnim uspesima šabačkih sportskih organizacija, sportista, ali i škola, jer je dobro poznato da je školski sport deo ovog događaja.
Glavna priznanja svake svečanosti ove vrste, jeste proglašenje laureata. Na sednici UO SSŠ održanoj 1. februara, a na osnovu važećeg Pravilnika o sportskim nagradama, za najuspešnije u oblasti sporta u 2017. godini, u sedam kategorija, izabrani su:
Ivica Kralj – najuspešniji sportski radnik u 2017. godini,
Uroš Pavlović – najuspešniji sportski stručnjak u 2017. godini,
Katarina Gačević – najuspešnija mlada sportistkinja u 2017. godini,
Uglješa Gajić – najuspešniji mladi sportista u 2017. godini,
Ana Radović – najuspešnija sportistkinja u 2017. godini,
Milenko Zorić – najuspešniji sportista u 2017. godini i
Ženski rukometni klub “Medicinar” – najuspešniji sportski kolektiv grada Šapca u 2017. godini.

Detalji
x
28
februar
2018Ministar Udovičić najavio izgradnju multifunkcionalne dvorane na Košutnjaku'

'

Мinistar omladine i sporta Vanja Udovičić najavio је radove na izgradnji nove sportske multifunkcionalne dvorane na Košutnjaku koji će početi ove godine.
Objekat multifunkcionalne dvorane će biti u sklopu Nacionalnog trening centra u okviru kompleksa SRC „Košutnjak“ u Zavodu za sport i medicinu sporta Republike Srbije, a prostiraće se na površini od 3,36 ha. Ukupna vrednost investicije iznosi 12 miliona evra.
„Cilj ovakvih ulaganja Vlade je da se i na dalje razvijа i unapredi sportska infrastruktura i to objektima kao što će biti ova multifunkcionalna dvorana koji ispunjavaju sve standarde i zahteve savremenog vrhunskog sporta. Na jednom mestu imaćemo obezbeđene sve uslove kako za optimalan trening, tako i za praćenje zdravstvenog stanja i oparavka sportista“, rekao je ministar Udovičić.

Detalji

LINK