• image
  • image
  • image
  • image
  • image


x
27
decembar
2017Viktor Nemeš najbolji sportista Vojvodine'

'

Tradicionalno, list „Dnevnik“ je po 61. put proglasio najbolje sportiste Vojvodine. Listi besmrtnika u 61. i najstarijem izboru u Srbiji pridružio se Viktor Nemeš, rvač zrenjaninskog Proletera, svetski šampion grčko-rimskim stilom na SP održanom u Parizu.
Drugo mesto pripalo je kajakašu sremskomitrovačkog Vala Marku Tomićeviću, koji je, u paru s Milenkom Zorićem, osvojio titulu prvaka sveta u disciplini K-2 na 1.000 metara, dok je treći rvač Kristijan Fris, takođe član Proletera, koji je osvojio zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu grčko-rimskim stilom, održanom u Novom Sadu.
Obraćajući se u ime nagrađenih, Nemeš je rekao: "Velika mi je čast i istinsko zadovoljstvo što sam dobio laskavo "Dnevnikovo" priznanje. Ono mi puno znači i nadam se da ću i u narednom periodu beležiti vanredne rezultate i da ću, posle Olimpijskih igara u Tokiju 2020. godine, ponovo dobiti ovaj trofej"

Detalji
x
2
decembar
2017Rvačkom klubu Spartak iz Subotice 24. titula'

'

Rvački klub “Spartak” iz Subotice novi je šampion Srbije za 2017. godinu, Ovo je ukupno 24 titula ekipnog prvaka države (Jugoslavije i Srbije).
Plej of je održan u Subotici u Hali sportova “Dudova šuma” uz učešće najbolje četiri ekipe u ovoj sezoni. “Spartak” je u prvom polufinalu bio bolji od Novog Sada, i pobedio sa 6:2, dok je u drugom polufinalu pobedio Proleter ekipu Partizana isto sa 6:2. U borbi za treće mesto između Partizana i Novog Sada meč je završen sa 4:4, ali zbog jednog tuša više treće mesto osvojio je RK “Partizan” iz Beograda.
Finale je pratilo oko 2.000 gledalaca, Na finalu su bili prisutni i mnogi zvaničnici.Finalu su prisustvovali: Darko Udovičić, pomoćnik ministra sporta i omladine Republike Srbije, Patrik Drid Podsekretar Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, gradonačelnik Subotice Bogdan Laban, Željko Trajković Predsednik RSS, Milorad Dokmanac Nacionalni selektor reprezentacija Srbije, Zoltan Balint Predsednik Skupštine RSS, Milan Jelić Generalni sekretar RSS, Nemanja Simović član veća zaduženog za sport i omladinu, Generalni sekretar Sportskog saveza Subotice Goran Marinković i drugi.

Detalji
x
24
novembar
2017RVAČI REPREZENTATIVCI NA OTVARANJU 6. SAJMA SPORTA'

'

Na otvaranju 6. Sajma sporta u Beogradu bili su prisutni naši seniorski i juniorski reprezentativci, predvođeni Davorom Štefanekom, Viktorom Nemešom, Krstijanom Frisom, Aleksandrom Maksimovićem i drugima. Na sajmu su bili prisutni i Željko Trajković (Predsednik RSS), Dr Milorad Dokmanac (Selektor), Milan Jelić (Generalni sekretar RSS), Zoltan Balint (Predsednik Skupštine RSS).
Na otvaranju sajma pored Ministra omladine i sporta Vanje Udovičića, govorio je i naš Davor Štefanek, olimpijski i svetski šampion.
Izložbeni štand Rvačkog saveza Srbije nalazi se na ulazu u sajamsku salu. Izložene su osvojene medalje sa Olimpijskih igara, svetskih i Evropskih prvenstva koje su naši rvači osvojili unazad nekoliko godina.
Sajam traje do nedelje 26. novembra. Ulaz na Sajam sporta je besplatan.

Detalji
      

LINK