• image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image


x
6
mart
2019U23 EUROPEAN CHAMPIONSHIP NOVI SAD'

'

Na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore do 23 godine, koje se uz učešće 670 takmičara iz 37 zemalja održava u “Spens-u”, Sebastijan Nađ, rvač Srbije u kategoriji do 67 kilograma, osvojio je srebrnu medalju. U finalnom meču je izgubio od rusa Mirzojana.
Pokazao je i potvrdio kvalitet. On je zvezda koja dolazi i najvažnije je da je nastavio kontinuitet osvajanja medalja naše reprezentacije. Naravno, svi smo prezadovoljni rezultatom, rekao je Trajković, predsednik Rvačkog saveza Srbije.

Prenos uživo ---- LIVE ---

Detalji
x
2
mart
2018ŽELJKU TRAJKOVIĆU NOVI MANDAT OD 4 GODINE NA ČELU RSS'

'

U Novom Sadu je održana redovna-izborna Skupština Rvačkog saveza Srbije. Sednici je prisustvovao 41 od 50 klubova koliko u svom članstvu ima RSS. U prvom delu održana je redovna izveštajana godišnja Skupština, gde su usvojeni svi neophodni dokumenti koje usvaja Skupština saveza.
Konstatovano je od svih članova Skupštine da je 2018. godina bila jedna od najuspešnijih u istoriji srpskog rvanja. Osvojeno je 6 medalja na prvenstvu sveta (3) i na prvenstvu Evrope (3) u uzrastu seniora.
U drugom delu su delegati jednoglasno izabrali Željka Trajkovića za novog-starog predsednika Rvačkog saveza Srbije koji uspešno vodi RSS od 2008. godine. U proteklom četvorogodišnjem mandatu rvači Srbije su na velikim takmičenjima osvojili 20 medalja na Olimpijskim igrama, svetskim prvenstvima, Evropskim prvenstvima i Mediteranskim igrama u seniorskoj konkurenciji i 10 medalja u mlađim uzrasnim kategorijama. U 2017. godini RSS je imao aktuelnog olimpijskog (Štefanek Davor), svetskog (Viktor Nemeš) i evropskog šampiona (Fris Kristian).
Izabrano je novo (staro rukovodstvo RSS). Predsednik RSS Željko Trajković, članovi Upravnog odbora, Rajko Baltić, potpredsednik za međunarodni program, Gradimir Dedić, potpredsednik za domaći program, potpredsednik za saradnju sa UWW, Abas Abasov i 7 članova, Dragan Vulešević, Zoran Mijić, Uroš Jovanović, Balo Petar (predstavnik regiona Vojvodine u UO RSS), Dejan Rajić (predstavnik regiona Centralne Srbije), predstavnik regiona Beograd biće naknadno određen, kao i jedanaesti član UO koji će se kooptirati u narednom periodu.
Predsednik Skupštine ostao je Zoltan Balint, a predsednik Nadzornog odbora Savo Zatezalo.
Nakon sednice Skupštine RSS 20 klubova je dobilo na poklon sportsku i elektornsku opremu koju je RSS koristio u proteklom periodu kod organizacije velikih međunarodnih takmičenja.

Detalji
x
24
februar
2019SRBIJA OSVOJILA DVE MEDALJE NA GRAN PRIX HUNGARY'

'

Braća Viktor i Mate Nemeš osvojili su zlatnu odnosno bronzanu medalju na najjačem turniru iz Ranking serije UWW. Na ovaj načun Viktor je sa novih 18 bodova uspeo da se probije na 2. mesto svetske rang liste i sada ima 43 boda, dok je na prvom mestu i dalje svetski šampion Aleksandr CHEKHIRKIN iz Rusije sa 60 bodova. Mate Nemeš je sa 12 bodova sa ovog turnira na 12 mestu u 67 kg.
Viktor Nemeš je bio superioran u kat. 77 kg (23 učesnika). Na putu do zlata morao je da savlada i Olimpijskog šampiona Kim Hyeon-Woo iz Koreje. Do zlatne medalje pobedio je još Tsimur BERDYIEU (BLR), Kodai SAKURABA (JPN), Laszlo SZABO (HUN) i u finalu je pobedio Dmytro PYSHKOV (UKR)
Mate Nemeš je u kategoriji 67 kg (22 učesnika) imao samo jedan poraz i to od koreanca Hansu RYU inače seniorskog prvaka sveta iz 2017. godine. Ovaj meč je završio 1-1, ali je pobedio koreanac jer je napravio poslednji bod. Sve ostale mečeve je Mate ubedljivo rešio u svoju korist protiv: Anton KUTSENKO (UKR), Dohyeong KIM (KOR), Mate KRASZNAI (HUN), i u borbi za bronzanu medalju pobedio je Soslan DAUROVA i Belorusije.
Od naših rvača nastupio je još samo Stankić Vladimir koji je ostvario jednu pobedu i dva poraza i zauzeo 8 mesto u kategoriji 87 kg.

Detalji
<   Prethodni              Sledeći   >    

LINK