4
avgust
2021
Zurab Datunašvili olimpijska bronzana medalja!

Srpski reprezentativac u rvanju Zurabi Dutanašvili osvojio je bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u kategoriji 87 kilograma grčko-rimskim stilom.
Datunašvili je kroz repasaž došao do borbe za bronzu i u njoj pobedio Hrvata Ivana Hukleka rezultatom 6:1.
Srpski reprezentativac je našoj zemlji time doneo šestu medalju u Tokiju.
Tridesetogodišnjak iz Tbilisija nije krio zadovoljstvo osvajanjem bronzanog odličja za Srbiju.
„Jako sam srećan zbog osvojene medalje. To je bio moj cilj u Tokiju. Ovaj uspeh dugujem svim ljudima iz Srbije koji su verovali u mene. Hvala ti Srbijo!“, izjavio je Datunašvili.
Osvajač bronzane medalje za Srbiju Zurab Datunašvili, rvač zrenjaninskog Proletera, stigao je na aerodrom Nikola Tesla gde su ga dočekali brojni navijači u majicama sa njegovim likom uz trubače, predstavnike medija i Rvačkog saveza... Na konferenciji za medije je istakao da je osvajanjem medalje ostvario svoj san, ali i da se snovi tu ne završavaju, tu su novi ciljevi pred našim timom.
–Ovo mi je bio san, mnogo sam srećan jer sam osvojio medalju. Potrebna je disciplina i svakog dana pobeđivati samog sebe, i upravo rezultat toga je olimpijska medalja. Ima dovoljno vremena do Pariza, i da se tamo osvoji zlatna medalja. – izjavio je Datunašvili.
Trener rvačke reprezentacije Srbije Stojan Dobrev rekao je da u selekciji ima još dosta dobrih takmičara, poput Viktora i Mate Nemeša, koji su spremni da u narednim godinama dolaze do medalja.
Nastavio je: – Olimpijske igre su jako teške, dosta velikih rvača je ispalo u prvom kolu, tako da je ovo rat na Olimpijadi. Nemeš (Mate) je bio spreman, ali je imao nesreću da se bori sa Štablerom, u prvom kolu. Ništa se ne zna dok se ne završi borba, tako da smo srećni zbog bronze, ona za nas sija kao zlato.
Trener Vojislav Trajković se osvrnuo i na budućnost srpskog rvanja, ali I na Olimpijske igre koje će biti održane u Parizu za tri godine.LINK