23
jul
2021
U KANJIŽI OTVORENA VOJVOĐANSKA RVAČKA AKADEMIJA

Uz prisustvo velikog broja ljudi iz sportskog i političkog života Srbije, Vojvodine i Mađarske u Kanjiži je 22. jula 2021. godine svečano otvorena Vojvođanska rvačka akademija uz prigodan sportski i kulturni program.
Na otvaranju su govorili: Ištvan Pastor (Predsednik Skupštine AP Vojvodine), Željko Trajković (Predsednik Rvačkog saveza Srbije) i Nemeth Szilard (Predsednik Rvačke federacije Mađarske). Svečano otvaranje su uveličali i naši istaknuti sportisti: Davor Štefanek, Viktor Nemeš. Fris Kristijan, Sreten Damjanović i drugi.
Izgradnju i opremanje Vojvođanske rvačka akademija je finasirala Vlada Republike Mađarske u koji projekat je uloženo oko 3 miliona evra, dok je opština Kanjiža učestvovala sa značajnim sredstvima dodeljivanjem zemljišta i dovođenjem potrebne infrastrukture do objekta. Napravljena je sala za trening u kojoj se mogu smestiti 4 strunjače, ima 40 ležajeva za internatski smeštaj učenika osnovnih i srednjih škola, teretana, mali bazen, sauna i svi ostali prateći sadržaj koji su potrebni za nesmetano odvijanje rvačkih treninga i takmičenja.
Ovaj kompleks, koji je napravljen isključivo za potrebe razvoja rvanja u Vojvodini i Srbiji, će u značajnoj meri uticati na intenzivni razvoj srpskog i vojvođanskog rvanja u budućnosti.LINK