• image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image


x
14
decembar
2020NOVA BRONZANA MEDALJA ZA SRBIJU - FRIS KRISTIJAN (60 kg) NA SVETSKOM KUPU U BEOGRADU'

'
NOVA BRONZANA MEDALJA ZA SRBIJU - FRIS KRISTIJAN (60 kg) NA SVETSKOM KUPU U BEOGRADU

Danas (14.12.2020.) u Beogradu su u Hali 1 Beogradskog sajma održano je pet novih finalnih borbi na Svetskom Kupu u Beogradu. Kao što je poznato prvog dana Srbija je osvojila dve bronzane medalje i to Viktor Nemeš i Zura Dautašhvili.
Danas nas je ponovo obradovao FRIS KRISTIJAN koji je sigurno rvao i pobedio predstavnika Mađarske i tako osvoijo treću medalju za Srbiju na ovom takmičenju.
Od reprezentativnog dresa juče se oprostio naš najuspešniji rvač svih vremena olimpijski i svetski šampion DAVOR ŠTEFANEK osvajač 9 seniorskih medalja, da bi danas svoju uspešnu karijeru završio u 36 godini i FRIS KRISTIJAN, koji je osvoijo svetsku bronzu 2007, evropsku bronzu 2007. i titulu šampiona Evrope 2017. godine u Novom Sadu.
Rvački savez Srbije se iskeno zahvaljuje dvojici velikih sportista predvodnika naše najuspešnije generacije u istoriji srpskog rvanja koji su proneli slavu Srbije i srpskog sporta širom sveta.

Detalji
x
13
decembar
2020VIKTOR NEMEŠ (77 kg) I ZURA DAUTAŠHVILI (87 kg) OSVOJILI BRONAZANE MEDALJE NA SVETSKOM KUPU U BEOGRADU'

'
VIKTOR NEMEŠ (77 kg) I ZURA DAUTAŠHVILI (87 kg) OSVOJILI BRONAZANE MEDALJE NA SVETSKOM KUPU U BEOGRADU

Danas (13.12.2020.) u Beogradu su u Hali 1 Beogradskog sajma održane prvih 5 finalnih mečeva na Svetskom Kupu u Beogradu. Već prvog dana reprezentaciji Srbije su pripale dve bronzane medalje koje su osvojili Viktor Nemeš (77 kg) i Zura Dautašhvili (87 kg). Ovo je izuzetan rezultat budući da na ovom šampionatu učestvuje 51 zemlja sa 505 učesnika sa svih kontineata.
Plasmani ostalih rvača Srbije: Davor Štefanek 8 mesto kat. 67 kg, Sebastijan Kolompar 11 mesto (55 kg), Aleksandar Maksimović 13 mesto (72 kg).
U sutrašnjem drugom finalnom programu u GR stilu nastupa Kristijan Fris koji će se boriti za bronzanu medalju.
Svi prepodneve mečevi se prenose u lajv strimu na sajtu UWW - United World Wrestling
Finalni mečevi se prenose u direktnom prenosu na RTS II od 19 časova.

Detalji
x
09
novembar
2020MIHAIL KADŽAJA OSVOJIO ZLATO NA GRAN PRIX ZAGREBA'

'
MIHAIL KADŽAJA OSVOJIO ZLATO NA GRAN PRIX ZAGREBA

U Zagrebu je za vikend održan sedmi po redu Grand Prix Zagreb Open, jedan od najjačih međunarodnih turnira na svetu u grčko-rimskom stilu. Bio je ovo ujedno i prvi nastup naših rvača na međunarodnoj sceni od početka pandemije korona virusa, a među 56 učesnika na turniru našlo se i 11 reprezentativaca Srbije.
Ceo turnir je sproveden uz stroge mere prevencije protiv širenja virusa COVID-19, bez prisustva publike, a iako je pandemija uticala na broj zemalja učesnika, nastupile su velike rvačke sile poput Turske, Švedske, Srbije… Bez obzira što je turnir bio kontrolnog karaktera sa još uvek neizbrušenom formom, osvojeno je čak šest medalja, jedna zlatna i pet bronzanih. Od naših reprezentativaca najviše je pružio Mihail Kadžaja, koji je sa četiri efektne pobede osvojio prvo mesto u kategoriji do 97 kilograma. Bronze su sa po jednim porazom i dve pobede osvojili Davor Štefanek (-67kg), Viktor Nemeš (-77kg), Zurab Datunašvili (-87kg), Seabastijan Nađ (-67kg), dok je Sebastijan Kolompar (-55kg) osvoijo treće mesto. Četvrti su bili Boban Živanović (-130kg) i Mario Vuković (-87kg). Branko Kovačević (-82kg) je bio peti, Žarko Dickov (87kg) sedmi, a Aleksa Ilić (72kg) osmi.

Detalji
<   Prethodni              Sledeći   >    

LINK